MALATYA / AKÇADAĞ - Şeyhler Aliseydi Güldaş Ortaokulu

.

Okulumuz eski binası 1954 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Köyün giriş tarafındaki küçük bina ek olarak 1984 yılında yapılmış, yeni binamız ise 2008 yılında hizmete girmiştir. 8,5 dönüme yakın bir arazi üzerine kurulmuştur. Arazi köy tüzel kişiliğine aittir.

Okulumuz adı Şehit Hava Piyade Üsteğmen Semih Desticioğlu İlköğretim Okulu iken yeni binamızı yaptıran hayırsever vatandaşımız Adnan GÜLDAŞ tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde "Şeyhler Aliseydi Güldaş İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

2012 yılında ise 4 + 4 + 4 olarak bilinen dönüşümden sonra okulumuzun adı "Şeyler Aliseydi Güldaş Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz, aynı adı taşıyan ilkokul ile aynı binada olup okulun giriş katı İLKOKUL, 1. katı ise ORTAOKUL olarak kullanılmaktadır.

Yayın: 01.07.2016 - Güncelleme: 16.12.2023 17:27 - Görüntülenme: 947